Hveder med fuldkorn opskrift
Her får du den klassiske hveder opskrift, men her er der tilsat fuldkornsmel.
Fuldkornsmel mætter bedre end hvedemel. Prøv dem, de er super lækre.
Det skal du bruge:
350 gr. hvedemel
150 gr. Fuldkorns mel
50 gr. gær
2.5 dl. Vand
1 tsk. Salt
1.5 tsk. Sukker
1 stk. Æg
Sådan gør du:
– Pisk æg.
– Lun vandet og rør gæren i.
– Tilsæt æg, mel, fuldkornsmel, salt og sukker.
– Ælt dejen godt igennem.
– Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter.
– Ælt dejen igen og del den i ca. 10-12 boller.
– Læg dem på en bradepande.
– Tænd ovn på 225 grader.
– Pensl bollerne med mælk.
– Bag bollerne i 25 minutter, derefter skæres de over og bages i 10 minutter mere.